google search
Web www.altamuntanya.com

Última foto insertada a piades

ski boy

On: llum de vespre a agulles Data: 2008-02-09 Autor: Damià

Totes les fotos (aviat hi haurà més filtres)

On: Pimenné Data: 2007-10-12

ITINERARI: Cilindro de Marboré (3328m)

Ascensió explicada per fer en 2 dies. Comencem l'excursió a la vall de Pineta i d'entrada remuntem tot el circ de fins el Balcón de Pineta (2500m) punt base de tota la cara nord del massis de Mont Perdut. Cal vivaquejar al balcó o dormir al refugio de Tucarroya (2666 m). Molt d'hora de mati cal superar amb l'ajut de cordes fixes la muralla rocosa inferior de la Gelera del Mont Perdut i remuntar-la fins el collado del cilindro (3050m). Ara cal davallar cap al sud fins el lago helado (2980m) i a l'oest trobem una canal ampla directe a un collet. Un cop al Collet enfilem cap el NE la cresta SO del Cilindro. Superem una xemeneia (IIIº) i seguim per la cresta per terreny fàcil, trobem un ressalt també de IIIº i ja per terreny fàcil arribem al cim del Cilindro de Marboré (3328m). La baixada cal fer-la desfen tot l'itinerari i rapelant als punts més compromesos.

Circus Sotllo

risc

Aquest cap de setmana, vam nar al Circ de Sotllo a preparar lo ral·li d'alta muntanya.... amb sorpressa per naltros, la quantitat de neu era impressionant, i amb prou feines vam trobar lloc per plantar la tenda al circ, a cosa de 2500 m... dissabte a la tarda vam pujar a la carena sud que puja a l'altiu pic de Sotllo i vam gaudir de la pressència d'un ramat d'isards i d'ua tarda no molt freda i agradable a uns 2800 metres... l'endemà ens va quedar pendent part de la cresta per a la categoria d'or, ja que a cosa de les vuit del matí ens va vcaure una pedregada i una de llamps del quinza... cosa que ens va fer sortir per potes, en definitiva... a la una paràvem a Collegats a fer una cervesseta sota un sol de justícia....

UN NOU PARQUING cota: 1300 m.

Quan arribem a l’inici de la Vall d’Estós, justa passat el camping, trobem un nou parquing que ens sorprèn; hi entrem i un senyor ens ve a informar que costa 3€ per 24hores. La zona gran de més amunt està tancada al pas dels cotxes.